Αρχές και θέσεις της “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Τις παρακάτω Αρχές και Θέσεις μας, τις οποίες ξαναπαρουσιάζουμε για ακόμα μια φορά, τις γνωστοποιούμε διαχρονικά εδώ και 10 χρόνια μέσα από τη συνδικαλιστική μας δράση, τις παρεμβάσεις μας, τις δημόσιες τοποθετήσεις μας, τα άρθρα και τις ανακοινώσεις μας που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας, στα τεύχη της εφημερίδας μας “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” που βγάζουμε, αλλά κυρίως με τη στάση ζωής που κρατάμε όλα αυτά τα χρόνια.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

*ΕΝΟΤΗΤΑ: Πιστεύουμε έμπρακτα στην ΕΝΟΤΗΤΑ. Από την πρώτη στιγμή, εδώ και 10 χρόνια, προτείνουμε το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ για τις εκλογές του Σωματείου μας. Επίσης καταδικάζουμε κάθε είδους τεχνητό διαχωρισμό μεταξύ των Συναδέρφων.

*ΦΙΛΙΑ: Όσοι απαρτίζουμε τη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”, πάνω απ’ όλα είμαστε ΦΙΛΟΙ. Λυκοφιλίες και εφήμερες συμμαχίες δεν είχαν και δεν έχουν θέση σ’ εμάς.

*ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ: Στη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” οι αποφάσεις λαμβάνονται ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Δεν δίνουμε “χαρτάκι” στα Μέλη μας τί να γράφουν και τί να λένε.

*ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δεν είμαστε “επαγγελματίες” συνδικαλιστές, αλλά συνδικαλιστές με επαγγελματισμό.

*ΗΘΙΚΗ: Δεν προσδοκούμε υπηρεσιακά και προσωπικά ωφέλη μέσω της ενασχόλησής μας με το συνδικαλισμό.

*ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ: Λέμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ και τα πράγματα με το όνομά τους, προτιμώντας να είμαστε αυθεντικοί και όχι αρεστοί. Όπως νοιώθουμε μέσα μας, αυτό βγάζουμε προς τα έξω. Η υποκρισία δεν έχει θέση σ’ εμάς.

*ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ακολουθούμε εδώ και 10 χρόνια το δικό μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΡΟΜΟ, μακρυά από κάθε είδους εξαρτήσεις πολιτικές ή υπηρεσιακές, προκειμένου να μην κάνουμε εκπτώσεις στις Αρχές και τα Πιστεύω μας.

*ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Προσφέραμε και προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε (ακόμα και πέρα των δυνατοτήτων μας) ακόμα και όταν δεν ήμασταν εκλεγμένοι, για το ΣΥΝΟΛΟ των Συναδέρφων.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

*Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Δυνατότητα αποστρατείας στα 25 χρόνια Υπηρεσίας.

*Αξιοκρατία, Αξιολόγηση και Εξειδίκευση. Ο καθένας εκεί που αξίζει, σύμφωνα με τα προσόντα και τις ικανότητές του. Οι Συνάδερφοι να ασχολούνται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Υπηρεσίας τους.

*Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των Συναδέρφων, που να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της εποχής.

*Θεσμική και Νομική θωράκιση των Συναδέρφων. Επακριβής καθορισμός των καθηκόντων μας και των ενεργειών μας. Θέσπιση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Θεσμού του “ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ”.

*Απεμπλοκή της Αστυνομίας από κάθε λογής πάρεργα. Να σταματήσει η Αστυνομία να καλύπτει τις αδυναμίες και τις παθογένειες του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

*Απεμπλοκή της Αστυνομίας από τα γήπεδα και τις αθλητικές εκδηλώσεις και μέχρι να γίνει αυτό, τα αθλητικά σωματεία να καταβάλουν αποζημίωση στην Αστυνομία. Το ποσό αυτό να δίνεται για υλικοτεχνικό εξοπλισμό των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στα μέτρα των γηπέδων.

*Εκσυγχρονισμός της Αστυνομίας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως σε νοοτροπίες και αντιλήψεις.

*Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και Νομική υποστήριξη των Συναδέρφων με περαιτέρω ενίσχυση του νομικού τμήματος του Σωματείου, όταν καταστρατηγούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

*Διεκδικούμε οτιδήποτε συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Συναδέρφων και των οικογενειών τους όπως ίδρυση στη Θεσσαλονίκη βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των

Συναδέρφων, παιδικών κατασκηνώσεων κτλ.

*Όλες μας οι δράσεις υπαγορεύονται από τις διαχρονικές μας Αρχές και Αξίες και αφορούν το ΣΥΝΟΛΟ των Συναδέρφων, ενάντια σε κάθε μορφή ευνοιοκρατίας και ρουσφετολογικής λογικής.

Στον απολογισμό μας των 10 χρόνων της “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” έχουμε να πούμε ότι κάναμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, όποτε μας ζητήθηκε από τους Συναδέρφους. Σ’ αυτά τα 10 χρόνια ΔΕΝ ΒΛΑΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Σίγουρα όμως κάναμε και λάθη. Όχι όμως λάθη στη συνδικαλιστική μας δράση. Τα λάθη μας έχουν να κάνουν με τα άτομα που εμπιστευτήκαμε, με τα άφιλα άτομα που τα δεχτήκαμε σαν φίλους, με τη συγχώρεση που δώσαμε σε άτομα που μας έβλαψαν και που ζήτησαν να τους συγχωρέσουμε (και δυστυχώς συνεχίζουν να μας βλάπτουν).

Τέλος ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους Συναδέρφους που εδώ και 10 χρόνια ασπάστηκαν τις Αρχές μας και μας στηρίζουν στην προσπάθεια που κάνουμε.

***Υ.Γ: Τις ΑΡΧΕΣ μας δεν τις διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για τίποτα και τις αφιερώνουμε σε όλους αυτούς τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ “οικοπεδούχους” του σαθρού οικοδομήματος της συκοφαντίας, σε όλους αυτούς που το μόνο που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια είναι να σκαλίζουν ντουλάπες, ψάχνοντας μέσα για σκελετούς. Μόνο που μέσα οι ντουλάπες περιέχουν τους σκελετούς των δικών τους “ανίερων” πράξεων, των “ανορθόδοξων” λογικών τους και τις στοιχειωμένες αναμνήσεις από τα “κολλητιλίκια” τους. Η Θεσσαλονίκη είναι μικρή πόλη και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.-

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΗΣ  “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”

Προηγούμενο άρθροΆρθρο του Σάκη Γουργούδη
Επόμενο άρθροΆρθρο του Δημήτρη Βασιλάκη