ΥΜΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άγνοια ή αδιαφορία;

DIMITRIS NEO

Θεσσαλονίκη 08-02-2014
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος – Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
1.  Στις 25-01-2014, διμοιρία της ΥΜΕΤ, διατέθηκε για Υπηρεσία στις 16.30 ώρα, για τον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ.
Δύο ώρες περίπου πριν την έναρξη της Υπηρεσίας, ανακλήθηκε τηλεφωνικώς (και με ευθύνη του προσωπικού της διμοιρίας για την πλήρη ενημέρωση της διμοιρίας, αντί με ευθύνη της Γραμματείας της ΥΜΕΤ, όπως θα έπρεπε ο εσωτερικός κανονισμός να ορίζει) ώστε να προσέλθει για υπηρεσία στις 16.00 αντί στις 16.30.
Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, όλη η αναστάτωση των συναδέλφων ήταν για να προσέλθει η διμοιρία στο ξενοδοχείο της φιλοξενούμενης ομάδας, η οποία είχε πρόθεση να αναχωρήσει για το γήπεδο στις 19.30 !! Ο αγώνας άρχιζε στις 21.30.
Δηλαδή με δύο λόγια, 2 ώρες προ της ενάρξεως της υπηρεσίας, η διμοιρία ανακλήθηκε για να αναλάβει υπηρεσία, όχι 5 ώρες νωρίτερα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί αλλά πεντέμισι ώρες νωρίτερα !!!!!!!!!!!!!
2. Ένα άλλο θέμα που θέτει σε πραγματικό κίνδυνο την ψυχική και πνευματική υγεία των αστυνομικών που υπηρετούν στην ΥΜΕΤ, είναι ότι εδώ και χρόνια υπάρχει το απαράδεκτο καθεστώς της ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ στο τηλέφωνο, προκειμένου ο αστυνομικός να ενημερωθεί για την υπηρεσία της επόμενης ημέρας. Είναι φορές που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπερβολικά φορτισμένων σε εργασία συναδέλφων στο τηλεφωνικό κέντρο, κάποιος αστυνομικός πραγματοποιεί μέχρι και 30 κλήσεις για να του απαντήσει τελικά κάποιος για να μάθει την υπηρεσία της επόμενης ημέρας, ενώ υπάρχουν φορές που αναγκάζονται οι συνάδελφοι, σε κατάσταση εκνευρισμού καθώς ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, να μεταβούν στην Υπηρεσία για να ενημερωθούν για την υπηρεσία της επόμενης ημέρας.
Γεγονός επίσης είναι ότι σε μόνιμη βάση, η υπηρεσία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΗ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 394/2001, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η υπηρεσία θα έπρεπε να είχε φροντίσει να υπάρχει απάντηση τηλεφωνική έστω και αρνητικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ, μήπως δηλαδή δεν απαντά το τηλέφωνο επειδή ίσως δεν είναι ανακοινώσιμη η υπηρεσία!!!!!!!
ΠΡΟΤΕΙΝΩ στην ηγεσία να μεριμνήσει την διάθεση αποκλειστικής τηλεφωνικής σύνδεσης με συνάδελφο χειριστή που θα απασχολείται αποκλειστικά με την ανακοίνωση της υπηρεσίας και με την ενημέρωση ότι η σύνδεση αυτή δεν θα απαντά σε κανένα άλλο ζήτημα. Η εξέλιξη αυτή είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά επιβεβλημένη και εύκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς η ΥΜΕΤ δεν στερείται ούτε τηλεφωνικών συνδέσεων, ούτε επιτελικών συναδέλφων.
3. Το πρόβλημα με την ΜΟΝΙΜΗ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ για την επόμενη ημέρα την 14.00 ώρα, καθώς επίσης και η μη ανακοίνωση την Παρασκευή της υπηρεσίας για Σάββατο-Κυριακή και Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι η Γ.Α.Δ.Θ. ενημερώνει από την Παρασκευή για τα μέτρα του Σαββατοκύριακου, αποτελεί ανεξήγητο φαινόμενο, το οποίο ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ εντός πειθαρχικού μου ελέγχου να οριοθετήσω. Θα πρότεινα πάντως στην ηγεσία μας, να την απασχολήσει το γεγονός αυτό έστω και ως επιστημονική έρευνα.
4. Επειδή, η καταγραφή των προβλημάτων και μόνο, προσωπικά δεν με καλύπτει, την παρούσα επιστολή με τα αναφερόμενα προβλήματα, θα αποστείλω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ζητώντας άμεση και ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρέμβαση του Σωματείου μας.
Προηγούμενο άρθροΓιατί να γραφτώ στο Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.
Επόμενο άρθροΑστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης-Χωρίς αρχή…και τέλος!!!