Δ.Α.Ε.Θ. TRAVEL !!!!

Δ.Α.Ε.Θ. TRAVEL – ΕΔΡΑ ΟΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ – ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ!!!
Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, στους διαδρόμους της Δ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης, να εκτυλίσσονται σκηνές Κ.Τ.Ε.Λ., με τον διάδρομο του κτηρίου της Υπηρεσίας, να είναι γεμάτος με βαλίτσες και αποσκευές Συναδέλφων που φεύγουν ή έρχονται από κάποια εκτός έδρας μετακίνηση, μονοήμερη ή πολυήμερη…
Στο σημείο αυτό, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια προσωπική εκτίμηση. Η κατάσταση με τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ., είναι πλέον ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. Το «παιχνίδι χάθηκε», πριν από τέσσερα χρόνια, από το καλοκαίρι του 2008, όταν όλα έδειχναν ότι ξεκινάει, και θα διαρκέσει για πολύ, η συγκεκριμένη δυσάρεστη κατάσταση. Τότε μπορούσαμε να σταματήσουμε εν τη γενέσει του το πρόβλημα, αλλά κάποιοι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης,
είχαν τότε άλλες «προτεραιότητες»… Τώρα δυστυχώς είναι αργά και τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν πείθουν κανέναν, αλλά και οι προσπάθειες που απαιτούνται σήμερα για την επίλυση του προβλήματος, είναι πολλαπλάσιες από αυτές που χρειάζονταν πριν από 3-4 χρόνια.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα αναδείξει από την αρχή, με αρθρογραφίες από το περιοδικό «ΔΥΝΑΜΗ» της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, αλλά και με παρεμβάσεις μου στο Δ.Σ. του Σωματείου μας. Τα παραπάνω τα αναφέρω, όχι για να πάρω τα εύσημα από τους Συναδέλφους της Δ.Α.Ε.Θ., αλλά για την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και από αγανάκτηση που η κατάσταση με τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ., έφτασε στο απροχώρητο. Για του λόγου το αληθές και για να μην έχουν κανένα ψευδοεπιχείρημα οι κακόβουλοι και πάντοτε ανώνυμοι σχολιαστές, σας παραθέτω τα τεύχη του περιοδικού «ΔΥΝΑΜΗ», μέσα από τα οποία αναδείχθηκε από τότε το πρόβλημα:
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΥΝΑΜΗ» 1ο ΤΕΥΧΟΣ: http://www.ipathessaloniki.gr/images/periodika/01.pdf
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΥΝΑΜΗ» 2ο ΤΕΥΧΟΣ: http://www.ipathessaloniki.gr/images/periodika/02.pdf
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΥΝΑΜΗ» 4ο ΤΕΥΧΟΣ: http://www.ipathessaloniki.gr/images/periodika/04.pdf
Απ’ όπου είναι και το παραπάνω σκίτσο
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΥΝΑΜΗ» 5ο ΤΕΥΧΟΣ: http://www.ipathessaloniki.gr/images/periodika/05.pdf
Για τα άρθρα αυτά, άτομα του συνδικαλιστικού μας χώρου, αλλά και Αξιωματικοί της Δ.Α.Ε.Θ., μου απαντούσαν ότι οι μετακινήσεις γίνονται με απόφαση του Αρχηγείου και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει τίποτα… Επίσης κάποιοι από τους τελευταίους, προχωρούσαν και σε «παραινέσεις» προς το πρόσωπό μου, να σταματήσω να γράφω για το θέμα, γιατί τους χαλούσε το «image», αλλά και γιατί ξεσήκωνε του Συναδέλφους… Το χειρότερο όμως ήταν και εξακολουθεί να είναι, η στάση του ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥ κατεστημένου της Δ.Α.Ε.Θ. Τα άτομα που το απαρτίζουν, λειτουργώντας ως δεκανίκια, όχι μόνο έδιναν άλλοθι σε όλους τους παραπάνω, αλλά παπαγάλιζαν μια χαρά «άνωθεν φράσεις» του τύπου «αν δε σου αρέσει να φύγεις» ή «η δουλειά σου είναι», στους Συναδέλφους που εξέφραζαν τα παράπονά τους για το συγκεκριμένο πρόβλημα, πολλοί από τους οποίους, οι οποίοι στην πορεία αποδείχτηκαν αναντικατάστατοι για την Υπηρεσία, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Δ.Α.Ε.Θ. εξαιτίας των συχνότατων εκτός έδρας μετακινήσεων.
Επίσης με αίτημά μου στο Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ. ως προς την ασφάλεια που παρέχουν τα λεωφορεία της Δ.Α.Ε.Θ. (αφού είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ οχήματα και ΜΟΝΟ), σε ταξίδια και για το αν τηρούνται οι προϋποθέσεις του Κ.Ο.Κ. για την ασφάλεια των λεωφορείων, το Δ.Σ. του Σωματείου, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο θέμα και να το φτάσει μέχρι τέλους (βλέπετε τότε τα θέματα, τα αιτήματα και τα ερωτήματα που έθεταν προς συζήτηση τα απλά Μέλη του Δ.Σ., συζητιόντουσαν, σε αντίθεση με σήμερα…). Όσον αφορά τη συνέχεια που δόθηκε, αφήστε το καλύτερα… Οι φήμες έλεγαν, ότι από το αρχηγείο τράβηξαν τα αυτάκια κάποιων «αγωνισταράδων» συνδικαλιστών και το θέμα σταμάτησε… Κι όμως, πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, πως εδώ βρίσκεται το κλειδί, για τη λύση του προβλήματος. Κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη να διατάξει μετακίνηση Διμοιριών, σε περίπτωση που τα λεωφορεία της Δ.Α.Ε.Θ. κριθούν ακατάλληλα για ταξίδια, αλλά ούτε πρόκειται να γίνει δεκτό το κόστος μίσθωσης ταξιδιωτικών λεωφορείων, για αλόγιστες μετακινήσεις.
Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Αντ/πος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Μέλος του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, Ιδρυτικό Μέλος της Αστυνομικής Συνδικαλιστικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Θεσσαλονίκης paschaellas.blogspot.gr
Προηγούμενο άρθροΠοιός διοικεί το Σωματείο;
Επόμενο άρθροΠίστη-Αγώνας-Σωτηρία !