Οι 6 καλοκαιρινές “αποκαλύψεις του Ιωάννη”

Οι «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ», έρχονται καλοκαιρινές, να σας πούνε μερικές αλήθειες, με το γνωστό σατιρικό αλλά και κριτικό ύφος, γιατί η σάτιρα αποτελεί συνήθως τον καλύτερο τρόπο για την ανάδειξη κάποιου σοβαρού ζητήματος και η δημόσια κριτική αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, για την δημοκρατική λειτουργία ενός θεσμού.

Μετά από τρεισήμισι μήνες από τις εκλογές του Σωματείου ΜΑΣ, έπρεπε η ομάδα (Σωματείο) να «πετάει», αλλά
και κάποιοι Συνδικαλιστές μας να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Συναδέλφων, που τους τίμησαν με την ψήφο τους. Ξεκινάμε λοιπόν!
1.ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
Συνδικαλιστική παράταξη της Θεσσαλονίκης, με ανάρτησή της (αγνώστου συντάκτη), καταδικάζει (λέει) την ανεπάρκεια Συνδικαλιστών, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επικαλούνται την κομματική ή ιδεολογική τους ταυτότητα, για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους αυτή… Συμφωνούμε πιστεύω όλοι με μια τέτοια τοποθέτηση, θα είχε όμως περισσότερη βαρύτητα και θα ήταν περισσότερο αληθινή, αν έκανε λόγο και κατονόμαζε τους κομματικοποιημένους Συνδικαλιστές μας, αυτούς που υπηρέτησαν σε πολιτικούς του κόμματός τους, αυτούς που μόλις εξελέγησαν, έσπευσαν να εξαργυρώσουν την κομματική και συνδικαλιστική τους ταυτότητα, για να βολευτούν, καθώς και τους ιδεολόγους του βολέματος, οι οποίοι γράφουν και μιλούν για την Αστυνομία χωρίς να έχουν ιδέα για την πραγματική Αστυνομία.
2. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, σε «κάποιους» Συνδικαλιστές, η είδηση, πως πρόκειται να καταργηθεί η αστυνομική συνοδεία σε βουλευτές και να περιοριστεί σε υφυπουργούς και υπουργούς. Η είδηση αυτή ήρθε να αποτελειώσει κάθε ελπίδα που είχαν να υπηρετήσουν πλάι σε κάποιον πολιτικό του κόμματός τους, μετά και τη μείωση των εδρών που έλαβε αυτό στις τελευταίες εκλογές. Παρήγορο γι’ αυτούς είναι το γεγονός πως κάποιοι πρόλαβαν.
3. ΦΕΥΓΕΙ Ο «ΦΙΛΟΣ»!!! ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ…!!!
Σκηνές αλλοφροσύνης ακολούθησαν στο άκουσμα της είδησης, πως ο «φίλος», αυτός ο «αγωνισταράς» Συνδικαλιστής, σκοπεύει να φύγει από τη Θεσσαλονίκη. Το τι έγινε δεν περιγράφεται… Κλάματα, λιποθυμίες, οδυρμοί, μαλλιοτραβήγματα μέχρι ολικής καραφλοποίησης, σκίσιμο ρούχων!!! Εικόνες, με λίγα λόγια, που θυμίζουν Βόρεια Κορέα!!! Τί θα απογίνουμε τώρα ορέ χωρίς το «φίλο»; Πώς θα μας αφήσει μόνους 5.000 Αστυνομικούς; Πώς θα είναι άραγε η ζωή μας και οι εργασιακές μας συνθήκες χωρίς το «αστέρι» του Συνδικαλισμού; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα βασανίζουν το σύνολο των Συναδέλφων της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα των νεότερων, αφού ο «φίλος» είχε αυτοχρισθεί «σημαιοφόρος» των νέων Αστυνομικών. Αφού αγαπητέ «φίλε» σκόπευες να μας φύγεις, γιατί οι τόσοι «αγώνες» και η τόση λάσπη εναντίον των συνυποψηφίων σου και ιδιαίτερα εναντίον των παλιών σου συνδικαλιστικών συμμάχων; Φύγε λοιπόν και άσε μας, αργά ή γρήγορα θα τον βρούμε το δρόμο μας και χωρίς εσένα… Αλλά για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος. Κανένας δεν θα σε θυμάται για τίποτα, εκτός ίσως από τους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κατεστημένου, των οποίων ήσουν ο καλύτερος «λαγός» όλων των εποχών!!! Αντίο «φίλε»!!!
4. ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΖΗΣ… ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
Σοκ προκλήθηκε σε όσους Συναδέλφους της ΔΑΕΘ έγινε γνωστό, πως γνωστός ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, συναδελφοφάγος και συναδελφοδιώκτης ΤΣΑΤΣΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, εργαζόταν υπογείως για να βολευτεί στο γυμναστήριο της ΔΑΕΘ. Ναι λοιπόν, αυτός ο αυτοχρισμένος «υπερεπαγγελματίας» και «υπερμάχιμος» «Τσατς Νόρις» με ειδικότητα… καφετζή, ο οποίος αποκαλεί όλους τους άλλους «κοπριές» και «βολεμένους», σκόπευε να εγκαταλείψει την «πρώτη γραμμή» και από καφετζής να γίνει… γυμναστής!!!
5. ΤΑ… ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
Κάποιος, από αυτούς που αποκαλώ «συνδικαλιστές προεκλογικής περιόδου» (γιατί πριν από τις εκλογές του Σωματείου ΜΑΣ, είναι λαλίστατοι και πολυγραφότατοι και υπόσχονται τα πάντα, αλλά αμέσως μετά από αυτές σιωπούν και εξαφανίζονται), αποφάσισε να γίνει πλασιέ βραχιολιών… Αυτός λοιπόν ο βραχιολάς συνδικαλιστής, με τα καμώματά του, σχολιάζεται αρνητικότατα από τους Συναδέλφους και γίνεται αφορμή να απαξιώνεται ο Συνδικαλισμός και οι Συνδικαλιστές στο σύνολό τους. Δικαίωμά του να κάνει ότι θέλει, αλλά αυτός ο κύριος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για τις εκλογές του Σωματείου μας, συκοφαντούσε και λασπολογούσε με ασύστολα ψεύδη, Συναδέλφους του συνυποψήφιους, χαρακτηρίζοντας τους «μεσίτες» και «πωλητές οικοπέδων»… Και κάτι άλλο φίλε βραχιολά. Είναι πιο πολύ της εποχής να πουλάς λουκουμάδες στις παραλίες!!!
6. ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ;
Τρεισήμισι μήνες μετά τις εκλογές της Ε.Α.Υ.Θ. και τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ., η ιστοσελίδα της Ε.Α.Υ.Θ. εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας και η ενημέρωση των Συναδέλφων, για θέματα του Σωματείου ΜΑΣ, γίνεται από το blog της πλειοψηφούσας ομάδας του Δ.Σ. Πρόκειται για «κλασική περίπτωση βλάβης» ή για σοβιετικού τύπου αντίληψη για τη λειτουργία του Σωματείου, σύμφωνα με την οποία το Σωματείο και η ενημέρωση των Συναδέλφων ανήκουν στην διοικούσα παράταξη και μόνο; Αν ισχύει το πρώτο, πότε επιτέλους θα επισκευαστεί; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε οι εξαγγελίες και οι βαρύγδουπες δηλώσεις για ενότητα και συναδελφικότητα, είναι κενού περιεχομένου.
ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης – Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Μέλος της ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Προηγούμενο άρθροΥΜΕΤ – Ενημέρωση για προβλήματα από εκλεγμένο Αντιπρόσωπο στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Επόμενο άρθροΈλληνες – Οι προαιώνιοι μαχητές του ακατόρθωτου