Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 21:56

Πόσο αξίζει η σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών; !!!

ΔημήτρηςΚυριακή 21-09-2014 και στο Καυταντζόγλειο Θεσσαλονίκης διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Καμπανιακός- Άρης με σκορ 3-0
Η Αστυνομία πέραν των άλλων Αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες, διέθεσε και 6 διμοιρίες (4 ΥΑΤ και 2 ΥΜΕΤ).
Με τη λήξη του αγώνα, δόθηκε εντολή, η μία από τις 2 ΥΜΕΤ, η οποία αριθμούσε μόνο 10 Αστυνομικούς να μεταβεί στο πάρκιν του γηπέδου, προς φύλαξη ενός άδειου λεωφορείου της Αστυνομίας και ενός άδειου λεωφορείου (χωρίς διακριτικά) της ομάδος του ΑΡΗ.
Η εντολή δόθηκε κατά τον χρόνο που υπήρχε ένταση μεταξύ των φιλάθλων του ΑΡΗ καθώς είχε ηττηθεί η ομάδα τους με βαρύ σκορ.
Η εντολή επίσης δόθηκε γνωρίζοντας ότι ο κύριος όγκος των φιλάθλων θα διερχόταν από το συγκεκριμένο σημείο που ήταν τα δύο λεωφορεία, καθώς είχαν κλείσει όλες τις άλλες εξόδους του γηπέδου, στοχεύοντας την αποχώρηση των φιλάθλων του ΑΡΗ από την συγκεκριμένη έξοδο του γηπέδου όπου υπήρχε και το πάρκιν με τα δύο λεωφορεία.
Το αποτέλεσμα ήταν η διμοιρία αυτή των 10 ατόμων, να δεχθεί σφοδρή επίθεση από 1.000 περίπου οπαδούς του ΑΡΗ. Ο επικεφαλής της διμοιρίας με αγωνία καλούσε με τον ασύρματο «επείγον-επείγον» και επί 10 περίπου λεπτά δεν απαντούσε κανείς !!!!
Οι 10 ήρωες Αστυνομικοί αμύνθηκαν σθεναρά με σκοπό να διαφυλάξουν την ζωή τους και την περιουσία που τους είχε ανατεθεί προς φύλαξη (λεωφορεία).
Αποτελεί θαύμα το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα από την επίθεση αυτή.
Όλοι οι συνάδελφοι της διμοιρίας τσαλαπατήθηκαν κυριολεκτικά, ενώ ένας εξ αυτών δέκα ημέρες μετά είναι ακόμη σε αναρρωτική άδεια !!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που τηρείται «άκρα του τάφου σιωπή» στον ασύρματο όταν τα πράγματα στραβώνουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικοί διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα για λαμαρίνες. Λίγες ημέρες πριν υπήρξε παρόμοια περίπτωση σε αντιφασιστική πορεία όπου διμοιρία Ο.Ε.Ε. (Ομάδα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας) διατέθηκε μπροστά από φραγμό Αστυνομικών λεωφορείων (και όχι πίσω) προκειμένου να προστατεύσει τα λεωφορεία από φθορές.
Αμείλικτα τα ερωτήματα σε όλους τους συναδέλφους:
Ποιος σχεδιάζει και δίνει τόσο επικίνδυνες εντολές;
Γιατί στο επείγον κάλεσμα από τον Ασύρματο δεν απαντούσε κανείς και επί 10 λεπτά;
Γιατί δεν καταγράφονται οι συνομιλίες από το συγκεκριμένο κανάλι του ασυρμάτου;
Ποιος αποφασίζει εάν οι συνάδελφοι μετά τα μέτρα θα πάνε στις οικογένειές τους ή θα καταλήξουν στην καλύτερη των περιπτώσεων στα νοσοκομεία;
Πόσο τελικά αξίζει η σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών;
Πόσο τελικά αξίζει η ζωή των Αστυνομικών;
Καλώ το σωματείο μου, την ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, να λάβει θέση επί όλων των ανωτέρω. Το δικαιούνται οι συνάδελφοί μας. Το δικαιούνται οι οικογένειές μας.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης στην ΠΟΑΣΥ

Ιδρυτικό Μέλος της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Διαβάστηκε 6454 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 22:24